top of page

Чушки с яйце и сирене, гирос и картофи соте (Bratkartoffeln)


Много се чудех дали да пиша тази рецепта, тъй като голяма част от използваните продукти (доколкото аз знам, не се предлагат във всеки магазин в България). Все пак реших, че когато имаш желание можеш да приготвиш това ястие и в родната България!

Продукти:

400 гр мини паприка

200 гр сирене

1 яйце

черен пипер

риган

майорана

олио

магданоз

1 малък домат

брашно

500 грама Гирос или 500 гр свинско месо нарязанао на тънки жулиени и подправено с подходящите подправки (в интернет има достатъчно рецепти)

2 с.л. олио

1 кг картофи

100 гр свинска мас

черен пипер

сол

майорана

риган

1 бр малка глава лук

Начин на приготвяне:

Започваме с чушките, които изчистваме и измиваме. В подходяща купа смесваме яйцето, натрошеното сирене, домата нарязан на ситно, 2 с.л. олио и подправките на вкус.

Пълним всяка чушка и потапяме в брашно, след което редим подходяща тавичка. Слагаме във фурната на 200 градуса за 30 мин и след това още 10 мин на грил.

Докато чушките се пекат започваме да приготвяме картофите. Обелваме ги и ги режем на тънки филийки. Посоляваме ги и разбъркаваме. Слагаме 50 гр свинска мас да се загрее в дълбока тенджера и добавяме половината от отцедените от водата картофи, както и ситно нарязаният лук. Посоляваме и подправяме на вкус. Оставяме на котлона на "среден огън", като не бъркаме често. Целта е част от картофите малко да прегорят (аз и моето семейство "умираме" за така приготвени картофки). Същото правим и с останала половина картофи.

Идва ред на Гирос-а. В тенджерата от картофите добавяме малко мазнина по наш избор (най-добре зехтин) и задушаваме до готовност на месото.

Сервираме в големи плата от всчико по много :). Върви с Узо, бяло вино, ракия и кой каквото му душа иска!

Bon Apetit!

Препоръчани рецепти
Последни рецепти
По-стари
bottom of page